HTML

Cvitkovics az új Illés Béla

2010.10.30. 15:28 :: Erosa

A Debrecen a Fradi után a Kaposvárt is legyőzte, és a Videoton után eredt. Mindkét meccset Cvitkovics Péter döntötte el, akit Herczeg András edző már zseninek is látott a kaposváriak ellen. Ő az, aki minden idők legfiatalabb játékosaként tizenöt és félévesen debütált az NB1-ben szupertehetségként. Azóta eltelt 12 év, de ő még mindig itt tart. Akkora zseni Cvitkovics, hogy még egy belga, holland lötyögős bajnokságba se kell sehova, ahol olyan más magyar „zsenik”, mint Bodor, Fehér Csaba, Tóth Balázs, vagy Horváth Gábor fix kezdők.

 

Sokkal nagyobb tehetségnek tartották, mint a vele egy korosztály Buzsáky-t, aki már nyolc éve idegenlégiósként játszik. De az agyonszidott- szintén vele egykorú-  Torghellének is sikerült hat éve külföldre szerződnie, és azóta is itt-ott, így-úgy, de megragadt kint.

Lassan 28 évesen vajon hogy nem sikerült még akár egy európai kis- vagy középcsapatba kikerülnie. Elég, ha megnézzük Cvitkovics játékát, na, nem a Kaposvár, meg a Szolnok ellen, hanem a nemzetközi meccseken. Bántóan körülményes, látszik, hogy itthon van ideje arra, hogy forgolódjon a labdával, ez kint nem megy. Emellett hihetetlen lassú, futásban, sprintekben, csinál egy cselt, szöktetné magát, de egyszerűen nincs hozzá kezdősebessége, hogy utolérje a megtolt labdát. Fizikailag szintén hatalmas lemaradása van, lepattan az erős védőkről. Egyedül a rugótechnikája, ami miatt kiemelhető, a jobb lába valóban remek, a balra csak támaszkodik, mint balszélső is folyamatosan, kiszámíthatóan befelé cselez, de sajnos nem úgy, mint Robben, vagy akár Dzsudzsák..

 

Hogy a nemzeti csapatba, hogy kerülhet be, szerintem senki nem tudja, mindenesetre az eddigi három lejátszott meccsen bizonyította, hogy csak hátráltatja a csapatot, annyira lassú gondolkozásban és mozgásban is. Ha így folytatja, ő lehet az új Illés Béla, aki itthon parádézott, az MTK királya volt, csak a nemzetközi meccseken égett mindig nagyokat az MTK és a válogatott színeiben. Közös bennük, hogy miközben minden féllábúnak sikerült már mellettük külföldre szerződniük, ők a langyos pocsolyában bizonyítanak. Nem véletlenül..

3 komment

Címkék: sport magyar foci szavazás illés válogatott nb1 cvitkovics

A bejegyzés trackback címe:

https://koteny.blog.hu/api/trackback/id/tr692409857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsozsomessi · http://campionato.blog.hu/ 2010.11.01. 13:58:39

nem mindegy milyen az ügynöke:D, Dzsudzsák külföldön nagyon sokat fejlődött, ha télen Czvitkovics elmegy, még van ideje

Erosa · http://koteny.blog.hu/ 2010.11.01. 16:50:56

@Zsozsomessi: Hát igen, csak Dzsudzsák kiszerződött 20 évesen, Cicó meg min 28 lesz mire kijut, nem mindegy. Ennek ellenére, ha egy Vermes, vagy egy Horváth Gábor tudott kint stabilan játszani, ő is tudna.

-Đ- · http://futballszubjektiv.blog.hu/ 2010.11.17. 09:41:27

az biztos, h a legtöbbre taksált hazai játékos...lejáró szerződéssel!

legirritálóbb edző egyértelműen a mezei :P
süti beállítások módosítása