HTML

Róth Antal csendben rombol

2010.10.18. 00:09 :: Erosa

Miközben mindenki a felnőtt válogatott sikerét ünnepelte Finnországban, az U-21-es csapat sorozatban negyedik meccsén maradt nyeretlen, a mérleg három vereség, egy döntetlen.

Ezt a „remek” mérleget Róth Antal tudja felmutatni, akit az új MLSZ vezetés visszahívott az U-21-es csapat élére, a nagy kérdés, hogy miért? 2002 és 2008 között volt ő már ennek a korosztálynak a szövetségi edzője, nézzük melyik világversenyekre juttatta ki a csapatot, és ott milyen sikereket ért el, hogy megint visszahívták erre a posztra! Hát néznénk..de nincs mit!

Róth Antal vezetésével ugyanis semmilyen világversenyre nem jutott ki a csapat hat év alatt, minden selejtezősorozatot elbuktunk. Szóval ok nincs, ami miatt őt Csányiéknak vissza kellett hívnia, de alig pár hónap alatt sikerült tönkretennie, amit eddig elődei (Sisa, Egervári) felépítettek ezzel a korosztállyal: Elbukta a sorsdöntő selejtezőt Wales ellen, amivel eldőlt, sem az EB-n, sem a 2012-es londoni olimpián nem lesz ott a magyar válogatott. Nézzük micsoda „bombaerős” csapatot kellett volna legyőznünk, hogy továbbléphessünk a csoportból.

Íme, 7-7 játékos klubcsapata véletlenszerűen a walesi és a magyar játékosok közül, akik pályára léptek a sorsdöntő mérkőzésen:

Wales: Yeovil Town (Harmadosztály), Wrexham (Ötödosztály), Norwich City (Ötödosztály), Aldershot Town (Negyedosztály), Rotherham United (Negyedosztály), Bornemouth (Negyedosztály)

Magyarország: Liverpool (Elsőosztály) Zaragoza (Elsőosztály), Newcastle (Elsőosztály), Olympiakos (Elsőosztály), Videoton (Elsőosztály), DVSC (Elsőosztály), Ingolstadt (Másodosztály)

 

Csak azért mert mindenki felmentette Róth Antalt és csak és kizárólag Koman, Elek, Lázár hiányával magyarázták az 1-0-s vereséget. Többnyire angol negyed– és ötödosztályban (sem) játszó focistákat kellett volna legyűrni a Newcastle, Zaragoza és a Liverpool magyar légiósainak. Ezek után egyértelmű a magyar edző, Róth Antal felelőssége, ami fel sem vetődött a sportsajtóban. Pedig, ha ilyen minőségi különbség van a játékosállományok között, és mégis kikap az erősebb csapat, egyértelmű, hogy az edző alkalmatlan. Azóta folytatta a „szárnyalását” Róth, az új korosztállyal már Montenegró és Szlovénia ellen is kikapott, ami nem kis bravúr, mert a két országnak összesen nincs annyi lakosa, mint Magyarországnak. De erről senki sem beszél továbbra sem, Róth pedig nyugodtan várhatja a hosszú téli szünetet..

 

4 komment

Címkék: sport magyar foci szavazás válogatott elek róth koman u 21

A bejegyzés trackback címe:

https://koteny.blog.hu/api/trackback/id/tr772379895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Football_Manager · http://thisishungary.blog.hu 2010.10.18. 10:39:11

Nagyon jól látod a helyzetet csak egy-két dologról nem írtál, ami nekem nem tetszik az-az, hogy igen tényleg béna ez a Róth de, ha a játékosok közt ekkora a különbség, amit én is tudok akkor, ha rossz felállásban játszatják, őket rossz taktikában játszanak akkor is kötelező lett volna győzni. Azt akarom, neked mondani nem csak Róth Antal miatt van ekkora „szarban” az ifi válogatott, hanem a játékosok miatt is. Például Németh Krisztián vagy Gulácsi ők hiába vannak, magasabb osztályba lásd: Liverpool és Olympiakos ha nem játszanak, vagy ha épp Gulácsi véd, akkor az, biztos nem a Liverpool, hanem valami Angol Negyedosztályú klub ahol eltölt, 1 hónapot aztán visszahívják Liverpoolba. Azt akarom ezzel mondani többet ér egy angol másodosztályban játszani folyamatosan nekik, ahol személy szerint simán megállnák a helyüket pl: egy QPR-ben vagy Cardiff-ban. De, inkább ők a híresebb nevesebb klub kispadján akarnak ülni, ez is egy fel fogás, felveszik a jó kis pénzt a nagy semmire hiába edzik őket a legkorszerűbben, de az semmit sem ér ezt saját tapasztaltból mondom. Én is fociztam és tudom, hogy rengeteget számít, ha nem csak az edzésen produkálsz, hanem a pályán is szóval lehet mégsem akkora sztárok ezek a magyar „fiatalok” mer, ha azok lennének, akkor Németh a Liverpoolban maradt volna és ki lökte volna NGog-ot vagy Reina, aki nem teljesít mostanság jól Gulácsit is megnézhette volna, hogy te magyar mutasd, meg mit tudsz élesben is. De ilyen fel se vetődik, hogy Roy Hodgson fejében nem csodálom. Sisa Tibor alkotott maradandót, de elvették tőle a gyerekeit és a média Egervárit sztárolja mikor semmi különöset nem csinált ugyan azokat a játékosokat hívta vissza… Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredet a kommentár.
Ui: a Klub Rádió nem egy népszerű rádió, ha MSZP-és is a frekvencia az ATV meg egy kakukktojás. :)

GreenBP · http://ftcsz.blog.hu/ 2010.10.18. 11:33:24

@Football_Manager: micsoda? kicsoda?

amúgy csak Róth fejére kell nézni. elképzelem amikor szugerálja a fiúkba: Ma győzni fogunk!!! Persze, főnök, igen...

-Đ- · http://futballszubjektiv.blog.hu/ 2010.10.20. 11:20:16

sztem az utolsó 2eb-selejtezőn egyáltalán nem játszottunk rosszul, volt elképzelés csak gól nem! és nem hiszem, hogy a rossz taktika vagy felfogás miatt buktunk volna el!
a mostani 2 barátságos meccs pedig nem oszt, nem szoroz! montenegró ellen végig mi irányítottunk, aztán kaptunk a semmiből két gólt! szlovén meccset nem láttam. de sok konklúziót nem vonnék le. új a keret, az idő viszont l*fasz! következő nyárig kb lesz még 2 meccsük...így azért nehéz!

ccsabaa 2015.07.06. 09:36:27

A nagy magyar szállóige: Hajdan volt kitűnő játékos - bármilyen volt is

Ez valszeg illik az "edzőkre" is
süti beállítások módosítása