HTML

Urbányi, a magyar Mourinho-(utánzat)

2010.09.26. 23:18 :: Erosa

 

Elértünk megint az „Urbányi takarodj”-ig egy újabb lila-fehér csapatnál. Újpest után, most a kecskeméti drukkerek szeretnék elkergetni csapatuk közeléből az edzőt. Pedig ezzel a kecskeméti kerettel minden bizonnyal bármelyikünk, aki olvassa, első háromban lenne a bajnokságban. Ezzel szemben Urbányi Istvánnal az utolsó előtti helyen állnak, hét meccsből, hat vereséggel.

Nézzük végig a kereten, magyar szinten klasszis játékosok sora áll az edző rendelkezésére.

Hátul Bori Gábor, Balogh Béla, Némedi, Lambulics, középpályán Ebala, Foxi, Litsingi,Cukic, elől pedig Csordás, Simon, Tököli. A fociról, többnyire csak beszélni tudó Urbányi ezzel a csapattal szenved ebben a „bivalyerős” NB1-ben.

A műsorvezetőként amúgy nem tehetségtelen egykori Kispest játékos, 2002-ben érezte úgy, hogy le kell ülnie a kispadra. A BKV Előre meg is felelt volna neki hosszú évekig, majd később az MTK és az Újpest utánpótláscsapatai, de ő rivaldafénybe vágyott. Nem volt neki elég a BL-meccsek alatti okoskodás, mint sportriporter, pedig már kezdtem hinni neki, mikor megmondta a frankót, mit kéne éppen játszania az Arsenalnak vagy a Juventusnak. Aztán az Újpestnél meg is kapta a felnőtt csapat kispadját 2006 decemberében, és első évében negyedik lett a lilákkal. Ennek ellenére 2007 nyarán a fellegekben jártak a Megyeri úton, Sallói szerint 1 millió eurót költöttek játékosokra, csak a bajnoki címben gondolkodtak, Urbányi szerződését 2010. június 30-ig meghosszabbították. „Óriási megtiszteltetés a szerződéshosszabbítás, eddigi munkám elismerése ez, egyben megelőlegezett bizalom. Erre a pecsétet egy esetleges bajnoki cím tenné rá, majd egy második és egy harmadik..." - nyilatkozta 2008 nyarán. Urbányi megvette Mourinho szövetkabátját, amit látott rajta a BL-ben, lemásolta gólörömeit, és olyan körmondatokat mondott a futballról, hogy mindenki elalélt tőle. 

Minden adva volt a sikerhez, ezzel szemben a bajnokságban szenvedtek, bár így-úgy, többnyire a hajrában, hozták a meccseket. A harmadik helyen álltak, mikor kirúgták, Szentes Lázár csinált belőle negyediket. Ott nagyjából eredmények voltak pocsék játékkal, Kecskeméten támadófoci van, minden eredmény nélkül. Két helyen, két teljesen eltérő felfogású csapatot alakított ki, ebből is látszik, nincs

konkrét edzői hitvallása, Újpesten eredményt akart, a KTE-nél sok gólos meccseket, egyik sem jött be. Minden rossz tulajdonsága ellenére, azért mondjuk el, hogy ő legalább egy személyiség, van véleménye, érdemes rá figyelni, nem olyan semmitmondó figura, mint egy Bozsik Péter, vagy egy Herczeg András. Urbányi igazából, bárhol is van, ő a szimpatikus vesztes, akinek sose jön össze, de mindig megmagyarázza, vitatkozik a drukkerekkel, verekszik a játékosaival, jókat mond a meccs előtt, meg után. Csak a 90 percek alatt nem tudja kimagyarázni a gólokat aktuális csapata kapujából. Az eredmények nem mourinhosak.

 

 

(Fotó:Németh Ferenc)

3 komment

Címkék: sport foci szavazás kecskemét mourinho újpest urbányi

A bejegyzés trackback címe:

https://koteny.blog.hu/api/trackback/id/tr312325652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsozsomessi · http://campionato.blog.hu/ 2010.11.01. 16:16:10

Urbányi Újpesten is támadófocit játszatott, a védekezést nem tudta megszervezni, ezért kaptak viszonylag sok gólt, amikor elküldték, akkor felfelé ívelt a csapat produkciója, amikor mindenki el akart küldetni, akkor az MTK rúgott hármat Újpesten és a ZTE Zalában, akkor nem akartak elköszönni tőle, amikor leváltották törtek felfelé, Kecskeméten más a helyzet, ott ő inkább meg lett buktatva

Erosa · http://koteny.blog.hu/ 2010.11.01. 16:47:57

@Zsozsomessi: Nem emlékeztem fergeteges támadójátékra, hanem mindig kiszenvedett győzelmekre, megnéztem most a tabellát.MTK 67, DVSC 67, Győr 64 rúgott góllal végzett, az Újpest 58-al. Ennek ellenére most nem kellett volna elküldeni Kecskemétről, jól fociztak.

Zsozsomessi · http://campionato.blog.hu/ 2010.11.01. 17:46:27

@Peaks: kérdés mennyire akartak ott Urbányiból, a szimpatikus vesztes egyébként tökéletesen illik rá, Szivics sem tud csodát tenni a KTE-vel, de szerintem kiesési gondokkal nem fognak küzdeni, annyi helyzetet kihagytak Urbányi idején, hogy nekem néha az volt az érzésem, ez már véletlen nem lehet, persze az igazságot csak ők tudják...
süti beállítások módosítása