HTML

Így rúgtok Ti! Foci.blog

Minden ami sport, de főleg foci, és főleg hazai foci!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Fehérvár: Fideszoton, vagy csodacsapat?

2010.10.02. 19:10 :: Erosa

 

Sorozatban negyedik bajnoki győzelmét aratta pénteken a Videoton és ezzel már négy ponttal vezetik a tabellát. Kell-e utálnunk feltétlen egy csapatot, ahol van pénz, amelynek mérkőzésire szívesen jár a miniszterelnök és ahol Mezey György az edző?

Nézzük a gyalázkodók érveit, miért lehet ellenszenves sok szurkolónak a Vidi:

 

- Orbán Viktor rendszeresen feltűnik a Vidi hazai meccsein- Örüljünk neki, hogy a miniszterelnököt érdekli a foci, elődei semmibe nem vették a sportot és azon belül a futballt sem.

Ettől még nem lesz állami csapat a Vidi, vagy ha már állam szerepvállalását firtatjuk, a nagy rivális DVSC kisebbségi tulajdonosa a debreceni önkormányzat. A Videoton 100%-ig Garancsi Istváné. A Debrecen nemsokára épülő új stadionjába több milliárddal száll be a kormány, ahogy az Újpest stadionjába is anno. Akkor melyik is az állami csapat?

 

- A Vidit támogatja a MOL- Végre van egy csapat, amiben a MOL fantáziát lát, a Bozsik-program és a horvát válogatott után már egy magyar klubcsapatot is támogat. Erre csakis büszkék lehetnek, a többi klub pedig reménykedhet, hogy esetleg további csapatokat is támogatni fognak.

 

- Mezey György, mint közellenség-Hogy miért lett sok magyar focirajongó utálatának tárgya, konkrétan nem lehet tudni. 1985-ben az év európai szövetségi kapitányának választották, valami köze csak lehet a szakmához. Azt az irtózatos baromságot, hogy ő a magyar-szovjet előtt tésztával tömte a válogatott tagjait és attól kaptunk ki 6-0-ra, gyorsan felejtsük el. Több világhírű futballista nyilatkozta, hogy mérkőzés előtt már csak tésztát esznek. Nekik jó, nekünk árt? Különben meg, ha egy vereség elég lenne megutálni egy életre egy edzőt, akkor Bozsik Péter(Málta-Magyarország 2-1), Herczeg András(Siófok- DVSC 4-1), Bicskei Bertalan (Újpest- Vadúz 0-4) már az utcára sem mehetne ki. Pedig ők nem egy jobb csapattól kaptak ki, hanem egy százszor gyengébbtől, ami sokkal kínosabb.

 

-    - Eszetlen költekezés: Ami dühítő lehet, az a Vidi pénzszórása, a két svéd szerzemény (Djordjic, Mutumba) eddig nem hogy az árukat nem szolgálták meg, többnyire a Vidi II-ben is a rosszabbak közé tartoznak. Persze látva egy ilyen videót, jó kérdés ki nem igazolta volna le Mutumbát?

 

De ez nem az egyetlen baklövésük volt a nyáron, leigazolták az utánpótlás-válogatott Gosztonyit, akinek a posztján a Vidiben játszik Magyarország legjobb jobbszélsője Nagy Dániel. Így a fiatal játékos ahelyett, hogy játszana és fejlődne, ül a padon, az ára a transzferpiacon pedig minden nappal esik.

 

Aztán magukhoz csábították- a szintén U-21-es válogatott- Lencse Lászlót, akinek ugyancsak a játék lenne a legfontosabb, de nem a másodosztályban, a Vidi II-ben, ahol most játszik. Alves, Vujovics, Nikolics mögött többnyire a padra se fér oda.

 

Azért a Videoton minden hibájával együtt legalább húzza maga után a mezőnyt és Mezeytől azt se veheti el senki, hogy egy szürke középcsapatból másfél év alatt magyar topcsapatot csinált. Nálunk ez is valami.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koteny.blog.hu/api/trackback/id/tr292340009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása