HTML

Így rúgtok Ti! Foci.blog

Minden ami sport, de főleg foci, és főleg hazai foci!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Fradi-edző szavazás! Pruknernél Short is jobb volt

2010.09.20. 22:37 :: Erosa

Prukner László tornatanár lassan, de biztosan süllyed egyre mélyebbre. Hogy őt ki, és mi alapján találta ki a Fradi kispadjára talán sose tudjuk meg, de nem neki való. Eredményei edzőként, 12., 7.,7.,6.,9.,12. helyezés a Kaposvárral, ez elég 2010-ben a Fradi kispadjához? Szégyen! Semmi Fradi-kötődés, játékosmúlt..Nyomásról beszél, pedig nem fizika tanár. A nyomás ugyanis egy fizikai mennyiség, az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó. Jele: p. Olyat sehol nem találtam, hogy a nyomás az a dolog ami miatt a Fradisták nem tudnak a társukhoz passzolni. Tehát felejtsük el a baromságait, ilyen nincs. De kezdjük az elején, a visszajutás után az első osztályba Bobby Davisonnal érkezett meg a csapat. Aki, mint azóta tudjuk sms-ben jelentkezett a Fradi kispadra, úgy látszik jó pályázati szöveges üzenetet írhatott, mert megkapta az állást. Ő minden szempontból alkalmatlan volt, de jött Craig Short, aki ugyan felnőtt edzőként tapasztalatlan volt, de volt mögötte több mint 400 Premier League meccsnyi tapasztalat, ami nem a Kaposvár.. A csapatot a 13. helyen vette át és egészen a 7. pozícióig vitte fel a bajnokság végéig. Nyugodtan folytathatta volna a munkát, semmi komoly oka nem volt, hogy elküldték. Az indok ugyanis az volt, hogy nincs meg a pro-licence. Tavaly Véber Györgynek volt? Esetleg most a Siófokon meccselő Horváth Károlynak van? Dehogy van, keresni kellett volna egy madarat, aki meg is van (Tuboly) és Shortot kinevezni szakmai igazgatónak. És akkor most nem egy vidéki tornatanár beszélgetne minden bukott meccs után a székház előtt a szurkolókkal.

Még jó, hogy a Fradi-vezér Gerstl szerint ez a csapat sokkal erősebb, mint a tavalyi. Most mégis sokan visszasírják a Morrison-Ashmore-Doherty középpályát, ami lehet, hogy nem világszínvonal, de klasszisokat ver egy Maróti-Józsi-Stanic -féle rokkant hármasra. Mint az edzőképzés vezetője Prukner ugye azt szajkózza, mint az összes magyar edző, vagyis csak akkor igazol külföldit, ha az jobb a posztján játszó magyarnál. Akkor nézzük: Alvest, Jakimovskit, Miljkovicot, Danquaht, Moralest, Veront, és Labradot miért igazolta le Prukner, mikor nem is játszik egyikük sem? És még az előző csapatban voltak a sajtó szerint angol ötödosztályú légiósok? Ők legalább játszottak, míg a tornatanár igazolásai csak úgy vannak, valahol a tartalékcsapat és az első között a semmibe. Mint a magyar edzőképzés vezetője ezt összehozni nem semmi bravúr!Most itt tartunk, de Prukner még javíthat, a folytatás következik.

6 komment

Címkék: sport foci szavazás fradi prukner

A bejegyzés trackback címe:

https://koteny.blog.hu/api/trackback/id/tr122311318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GreenBP · http://ftcsz.blog.hu/ 2010.09.22. 10:48:52

ejj, nagyon igazad van, sajnos( De én még reménykedem, hogy csak megszédült itt a nagyvárosban, és majd csak magához tér Pruki bá

ploccs 2010.11.01. 11:49:33

Kedves Peaks!
Te is szaporítod azok számát, akik tájékozatlanul kritizálnak...
Prukner a Kaposvárral nem lett bajnok, de ha kicsit utánanézel, hány ma is meghatározó játékost nevelt "névtelenekből", meglepődsz. Minden évben elvitték őket, és újra kellett építkeznie. És így alkotott stabil középcsapatot.
A remegő lábakról:játszottál már komoly bajnoki meccset? Bizony, a lelki tényező rengeteget jelent; az edző, a csapattársak bizalma nélkül akár felére is csökken a hatékonyág. És az csak egyszerű bizalom, egy terrorizált játékos pedig töredékét nyújtja tudásának. Ne jöjön senki azzal, hogy nekik ezt kezelni kell tudni. Csak próbálnád ki egyszer, milyen az...
Prukner korrekt, nem nagyokat mondó, és vádaskodó ember. A leigazolt játékosokról csak annyit: szerencsés az az edző, aki megmondhatja, kit kell leigazolni. Neki elég kevés szava volt ebben. Kapott egy anyagot, abból kell kihoznia valamit. Jelenleg harmadikok... Nem biztos, hogy így lesz a bajnokság végén, de ha igen, akkor Te is korrekt emberként írsz egy újabb posztot, ahol elnézést kérsz, ígaz?

Erosa · http://koteny.blog.hu/ 2010.11.01. 14:01:42

@ploccs: A bajnoki végeredmények nem hazudnak, Prukner legutóbb 12. lett a Kaposvárral, amitől talán nem kell hasra esni. Jelenleg a Fradi egy fontos meccset/rangadót sem tudott megnyerni: Videoton, Debrecen, Újpest, Kispest ellen 12 pontból összejött 1. A csapat költségvetése a harmadik legnagyobb az NB 1-ben 1.2 milliárd Ft (havi 100 millio jön Mccabe-től), és harmadik is a csapat. Itt se látok semmi mágiát. Ami mindent elmond az a 3000 néző a legutóbbi meccsen, ennél még tavaly is többen voltak, ez mindent elmond a szurkolók véleményéről, és Prukner Fradijáról.

ploccs 2010.11.01. 14:23:34

A költségvetésről kiderült, hogy közel sem annyi, mint állítják. A rangadók közé sorolnám a Vasas és az MTK ellenit is, azokat megnyerte. Persze, csak rajtunk múlik, mit nevezünk annak. A nézők azért sem járnak meccsre, mert a bivalykodók riasztják őket. Egyébként az egyes rangadókról mostanság nem érdemes vitát nyitni, mert elég furcsa formaingadozások vannak... Jelenleg a 3.helyen áll az FTC, tehát ennyi túlzott kritikát nem érdemel, szerintem. Tulajdonképpen minden csapatot vastagon lehet szidni valamiért, nem? Csak az a furcsa, hogy külföldön nem ez dívik. Ott azt keresik az emberek, miért lehet valakit megdicsérni, nálunk pedig a legkisebb hibát is az illető orra alá dörgölik. Miért attól vagyunk boldogok, ha valamit szidhatunk? Nézd meg az angol meccseket: ha valaki egy sprint után az égbe vágja a beadást, megtapsolják az igyekezetet, és nem leordítják a fejét. Nem sértésként, de az előző írásomban jelzett elnézést nem fogom számonkérni. Attól tartok, akkor is csak a negatívumokat látnád, ha bajnok lenne az a szegény csapat.

Erosa · http://koteny.blog.hu/ 2010.11.01. 14:45:49

@ploccs: Sok mindenben igazad van, én ott voltam a Fradi legutóbbi bajnoki címekor, még a Pintérrel, akkor tömve volt a stadion, pedig akkoriban is voltak balhék a lelátón, talán még nagyobbak is mint most. Azt hiszem azért van ennyi néző, mert nincs igazi Fradista az edzők, a vezetők és a játékosok között. Tóth Bencét csereként játszatja a Prukner, Kulcsárt szinte egyáltalán nem. Ott van Sváb Dani a keretben évek óta várja a lehetőséget, erre idehozzák Juniort a posztjára, akiről min. 5 gólt kaptak már az idényben. Ezért nem kíváncsiak erre a Fradira az emberek, mert tele van zsoldosokkal, a fiatal, igazi Fradi nevelések meg az Nb 2-ben tengődnek.

ploccs 2010.11.01. 15:47:07

Egyetértek a légiósokkal kapcsolatban. A saját fiatalok sajnos néha elszálnak fejben, azt hiszik, egy-két meccs az elsőben, és nagymenőkké váltak. Sokan elvesztek emiatt. Alázatból kellene több, mint a régieknél. Ezt nem segítette az utóbbi évek Lipcsei-Dragóner-Tököli-féle leordítom a bíró fejét, ha nem tetszik- mentalitás. A fiatalokhoz kelle olyan edző, mint az MTK-ban. Ezzel szemben nem bánnak rendesen velük, az biztos. Véletlenül jó ismerősöm Kemenes Peti édesapja, ő mesélt... Tény, hogy nem valami eredményes a csapat játéka, de én látok olyan játékosokat, akik tisztességgel viselik a Fradi-mezt. talán, ha majd új vezetés lesz, és végre nem taktikáznak a klub sorsával, lesz még csapat...
süti beállítások módosítása